“Van bij mij is het bos tot in turnhout. Ja der wordt heel veel gewandeld, mauntainbike en ook de veldrijders komen daar trainen. Tis zandgrond, ma toch die paden zien er modderig uit.”

Dat is Pulderbos, das een kerk en een paar huizen en dan is ‘t gedaan he. Ja het is wel schoon, zeker als ge gewoon zijt van in brussel rond te rijden, met stenen overal en geen wei.”

“Ik zit voornamelijk op de camping he. Msheidse heide. Daar ligt da. Daar staan 80 of zo caravans. Ge kunt er heel eindje wandelen. Ja ik kan niet anders... ja ieder zijn keuze he, ieder zijn leven.

Dat zijn mensen die dat gemaakt hebben, indianen waren dat he...

Indianenfeesten enzo, da doet pijn he, paardrijen terug. Ik moet voorzichtig zijn... Ik heb een niertransplantatie gehad —ik zal het maar zeggen— ik mag wel leven, ik ben

blij dat ik nog mag leven, dat ik er nog mag zijn.”

“Op Polen, het lijkt een beetje hier wel. Maare dat regent niet zoveel daar. In winter is kouder maar dan, je hef dan zo regen in de lente beetje. In zomer niet zo veel. In zomer is droog. Ja is echt warm. Dan in de herfst terug regen.
Belgie, dat is vele regen! De mensen is niet zo open. Close met de vrienden dat je get
in de school, highschool, en die is het dan. Als je look voor new friends, ik drie jaren mijn zoon naar de school; en ik zeg “hallo, hoe is ‘t?” “Hoe is met de kids?”
Ik voel beetje alleen hier.”

“Wat ge in Limburg ook nog veel ziet, wa da ge hier onmiddellijk ook gaat zien, dat zijn van de baancafés. Hier se de toverfluit. Vroeger op deze baan waren er een stuk of veertien. En nu is er nog eentje. Dinsdag vooral komen de gepensioneerden hier dansen, met zo’n echt orgelke.”

“Ja nu komt ge hier richting de Antwerpse steden of dorpen, nu hebt ge meer van de rijkere mensen. Hoe dieper dat ge die lanen inrijdt, hoe rijker de hiuzen worden.”

“Vroeger had je hier hele hoge bomen. Het was een tunnel. Die hebben ze een jaar of 15 terug omgezaagd. Sommige waren rot, weet je wel. Het waren hele dikke bomen, prachtig, heel mooi. Nu hebben ze toch wel bomen teruggezet.”

Carpool Choreography 0.5

 

Audio installation based on interviews while hitchhiking.

Project proposal for atlas of the Kempen

Collaboration with Jolein Bergers